top of page
kubilo ágytámla termékinformáció
Miért szeretjük?


…mert a puha ágytámlának bármikor kényelmesen hátradőlhetsz,
anélkül hogy a hideg falat érintenéd

…hő- és hangszigetelnek

…védik a falat az elszíneződéstől, szennyeződésektől

…és mert dekoratív megjelenésükkel feldobják a hálószobát!
Termékinformáció

Hazai manufaktúrában készített egyedi kárpitozott fa ágytámla - választható méretben, anyagban, színben és kivitelben.

Pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy védi a falat a koszolódástól akár egy falvédő, ugyanakkor
puha és kényelmes felületet biztosít. Választékos kárpitanyagok és ágyvég színek hangulatossá teszik a hálószobát. Hő és hangszigetelő tulajdonságuk segíti a nyugodt alvást

Méret

Az ágyvég méretei a szabvány matracok és ágykeretek méretéhez igazodnak. Az ágytámla méretét ezért a matrac, ágykeret mérete alapján érdemes kiválasztani.

Fali ágytámla méretek: 
szélesség x magasság x vastagság [cm]

90 x 64 x 6          / matrac 90x200 -as mérethez /
140 x 64 x 6        / matrac 140x200 -as mérethez /
160 x 64 x 6        / matrac 160x200 -as  mérethez /
180 x 64 x 6        / matrac 180x200 -as mérethez /

Ágykerethez rögzíthető ágytámla méretek:
szélesség x magasság x vastagság [cm]

90 x 84 x 6          / ágykeret 90x200 -as mérethez /
140 x 84 x 6        / ágykeret 140x200 -as mérethez /
160 x 84 x 6        / ágykeret 160x200 -as  mérethez /
180 x 84 x 6        / ágykeret 180x200 -as mérethez /

A 84 cm-es magasságból, 20 cm az ágykerethez van rögzítve. A kerethez rögzíthető fejvég típusnál fontos, hogy felszerelés után a támla hátulja a falhoz simuljon, ha ez nem lehetséges, akkor inkább a falra rögzíthető típust javasoljuk.

Egyedi méretek:

Ha a weboldalon nem találod amit kerestél, egyedi méretekkel rendelkező ágytámlát szeretnél, van lehetőség a szabvány méretektől eltérő ágyvég rendelésére is. Ehhez küld el nekünk a kívánt méreteket e-mailben, hogy elképzeléseidre szabhassuk a fejvéget!

Rögzítés

Az ágytámlák rögzítéséhez kétféle megoldás közül lehet választani:

Fali rögzítés - minden támla nélküli ágykerettel kompatibilis, kedvező árfekvéssel rendelkezik, felszerelése nagyobb szabadságot biztosít. Eldönthető, hogy a falon hova (az ágy végéhez vagy az oldalához) és milyen magasságban rögzítjük az ágytámlát. A falra történő rögzítéshez fúrógép és legalább 6 cm mély furat készítése szükséges. 

Ágykerethez történő rögzítés - a fejvég rögzítéséhez nem szükséges fúrni, elég a rögzítőelemeket az ágykerethez csavarozni. Az ágykeret szerkezete általában jobban determinálja a fejvég elhelyezését, mint a fali rögzítés esetén. A többlet anyagköltség miatt, magasabb árfekvéssel rendelkeznek.

Érdemes mérlegelni a lehetőségeinket és figyelembe venni a hálószobánk és az ágykeret adottságait is!

Kárpitanyagok - Mikor, melyiket válasszuk?

Bársony

MAGAS
MINŐSÉG

drop.png

KÖNNYEN TISZTÍTHATÓ

0a2033cd9e.png

PUHA
TAPINTÁS

kötél módósított.fw.png

MAGAS KOPÁSÁLLÓSÁG

A bársony puhasága kényelmet és luxust visz a mindennapokba és különleges karaktert kölcsönöz bármilyen helyiségnek.
Elegáns és különösen szép színárnyalatokban rendelhető. Jó tulajdonságai közé tartozik, hogy vízzel vagy enyhén szappanos vízzel könnyen tisztítható. Puhasága ellenére, strapabíró anyag, magas kopásállóság (35 000 Martindale) jellemzi.

Mindegyik szín steppelt (kárómintás) változatban is rendelhető! A steppelt változatokra + 2 hét szállítási idő vonatkozik!

Tisztítása:
1. A szennyeződést óvatosan kanállal el kell távolítani a szövet felületéről, de ügyelve arra, hogy ne sértse meg a felszínt.
2. A fennmaradó szennyeződés vízzel vagy enyhén szappanos vízzel és papírtörlővel letisztítható.
3. Hagyja megszáradni.

 

Textilbőr

Textilbőrrel kárpitozott ágyvég elsősorban elegáns megjelenése és könnyű tisztíthatósága miatt népszerű. Szinte minden tulajdonságában megegyezik a valódi bőrrel, de könnyebb kezelhetőség, és kedvezőbb árfekvés jellemző rájuk.

Előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy könnyen tisztítható, vízlepergető és magas kopásállóságú, ugyanakkor a textilbőr felülete sérülékeny, macskát vagy kiskutyát tartó gazdiknak nem ajánljuk!

Előnyök:

 

 • magas kopásállóság, tartós anyag

 • vízlepergető

 • UV álló, színtartó

 • könnyen tisztítható felület


Tisztítása:

Nedves ronggyal töröljük át az ágyvéget, vagy tisztítófolyadékkal permetezzük be a felületet és töröljük át papírkendővel vagy puha ruhával. Végül töröljük szárazra az egészet, hogy elkerüljük az anyag foltosodását!

Pamutvászon

paint-palette.png

NAGY SZÍNVÁLASZTÉK

Fiatalos színvilág és nagy színválaszték jellemzi a pamutvászon anyagainkat. Puha, meleg tapintású felülete miatt sokszor választják a hálószobákba.
A kevert szálas 80%-ban pamut és 20%-ban poliészter pamutvászon megfelelő arányban egyesíti a pamut és a poliészter pozitív tulajdonságait. A nagy arányú pamutnak köszönhetően az anyag felülete télen is puha és meleg tapintású, a poliészter pedig ellenállóbbá teszi az anyagot a külső környezeti hatásokkal szemben (szennyeződések, nedvesség, UV sugárzás).

Előnyök:
 

 • jó szakítószilárdság, tartós anyag

 • meleg tapintású felület

 • légáteresztő, jól szellőzik

 • sokféle színben elérhető

 • jó elektromos szigetelő, elektrosztatikus feltöltődésre nem hajlamos


Tisztítása:

Óvni kell a savas és lúgos kémhatású oldatoktól, mert oldják a pamutvászon színét és roncsolják az anyagot! Ha folt került rá, akkor nedves ronggyal vagy szivaccsal, maximum 30°C-os vízzel, érdemes a foltot dörzsölni, szárítani maximum 60°C-on lehet.

Velúr

Azoknak ajánljuk, akik előnyben részesítik a bársonyosan puha és izgalmas textúrájú felületeket. A velúr és a velúr hatású textilbőrök a legpuhább, kiváló minőségű és kimagaslóan magas kopásállósággal bíró kárpitanyagok közé tartoznak. Kényes, nehezebben tisztítható felületükért cserébe kárpótol kellemes, lágy tapintású anyaguk, különleges mintázatuk és erős, időtálló anyaguk.

Különleges szolid erezetes állatszőr mintás vagy hasított bőr hatású felületei
egyedi és kellemes textúrát alkotnak. Klasszikus föld színeikkel támogatják a hálószobák nyugodt és biztonságot adó meleg légkörét.

Előnyök:

 • extra puha felület

 • bársonyos, rendkívül kellemes lágy tapintás

 • különleges mintázatú anyag

 • kimagaslóan magas kopásállóság

 • elegáns klasszikus föld színek
   

Tisztítása:
Ezek az anyagok különleges törődést igényelnek, a nedves hatásokra kényesen reagálnak. Száraz foltokat velúrkefével, vagy más puha sörtéjű, tiszta kefével takarítsd, de kerüld a túlságosan erős dörzsölést, hiszen ez árt az anyag szerkezetének! Háztartási szerek közül használhatsz kevés ételecetet, melyet egy törülköző segítségével nyomogass a foltra, amíg az halványulni nem kezd!

Ha nedvesség éri, az elázott területet finoman nedvesítsd be újra, majd papírtörlővel itasd fel a felesleget és a legjobb ha utána hagyod megszáradni az anyagot. Ha mégis hajszárítóval történne a szárítás, akkor távolabbról és alacsony hőfokon érdemes szárítani.

A Te hálószobádhoz melyik ágyvég passzol?

bottom of page