top of page

Általános Szerződési Feltételek

 

A jelen általános szerződési feltételek (továbbiakban "ÁSZF") célja, hogy a www.kubilo.hu weboldalon történő rendelés illetve vásárlás szabályait rögzítse.
A weboldalon minden, a megrendelési igény feldolgozását követő és a rendelést megerősítő visszajelzés esetén a felek között adás-vételi és szállítási szerződés jön létre. A rendelési igény beérkezéséről rendszerünk által automatikusan küldött visszaigazoló e-mail még nem minősül a felek közötti adás-vételi- és szállítási szerződésnek.


A www.kubilo.hu weboldalon leadott minden rendelésre annak leadási időpontjában érvényben lévő ÁSZF az irányadó. A rendelés leadásával az itt olvasott feltételeket a Vevő feltétel nélkül elfogadja, és tudomásul veszi.
A honlapon történő vásárláshoz a Vevő adatainak (név, számlázási és postázási cím, telefonszám, e-mail cím) megadása szükséges. Az adatok megadásával a Vevő elismeri, hogy a jelen ÁSZF-et elolvasta és az abban foglaltakkal egyetért, azokat tudomásul veszi.


1. Adatok megadása


A megrendeléshez szükséges adatokat (név, számlázási- és postázási cím, telefonszám, e-mail cím) kizárólag a megrendelés teljesítéséhez és a visszaigazolásához használjuk fel, amely visszaigazolást minden esetben megteszünk e-mailben, és amennyiben szükséges telefonon.
A Vevő adatait harmadik félnek nem adjuk ki ‒ 
kivétel a megrendelés teljesítéséhez szükséges szállító partnernek történő szállítási cím kiadása, ill. hatósági felkérés esetén - az adatkezelés során követjük az adatvédelmi jogszabály előírásait.
A kezelt adatokat töröljük az adatbázisból, amennyiben ezt a Vevő-e-mailben kéri. Hibásan rögzített
 személyes adatok módosítása e-mailben kérhető. Hamis adatok megadása esetén, kérdéses esetekben a kubilo.hu weboldal kérheti a felhasználót személyes adatainak igazolására, a névhasználat jogszerűségének igazolása céljából. A kubilo.hu weboldal és az oldal üzemeltetője fenntartja magának a jogot, hogy bármikor figyelmeztetés nélkül a jogszerűtlen regisztrációkat törölje, vagy felfüggessze.


2. A szerződés tárgya:


A szerződés tárgya a www.kubilo.hu weboldalon található mindazon ágyvég, amire a vevő vásárlási megrendelést rögzít. A Vevő az ágyvégek tulajdonságait, jellemzőit az ágyvégekhez tartozó információs oldalakon találja meg.
A megrendelés rögzítésével a Vevő kijelenti, hogy a megrendelt ágyvég paramétereit elfogadja és igényeinek mindenben eleget tevőnek ismeri el.
Ágyvég kínálatunkban ágytámlák találhatók.
Az egyes ágyvégekkel kapcsolatos általunk a weboldalon feltüntetett információk Vevő általi téves értelmezéséből eredő károkért az oldal üzemeltetője felelősséget nem vállal.


3. Szerződéskötés feltételeire vonatkozó tájékoztatás


A szerződéskötés nyelve magyar.
A szerződések írásban megkötött szerződésnek minősülnek.
A szerződések nem kerülnek egyedi módon iktatásra.


4. Adatbeviteli hibák javítása

 

Hibásan leadott rendelés esetén (pl. más méretet, más ágyvéget, vagy az adott megrendelt ágyvégből más műszaki paraméterrel rendelkezőt szeretne), kérjük a Vevőt, hogy haladéktalanul lépen velünk kapcsolatba e-mailban vagy telefonon, hogy a hibát javíthassuk. A leadott megrendeléseket kizárólag a kubilo.hu weboldal tudja módosítani, a vásárló emailben vagy telefonon történt kérésére!  Kérjük, hogy a rendelése leadása előtt mindig ellenőrizze a megadott adatokat!


5. Rendelési információk


A www.kubilo.hu weboldal ágyvégeire rendelést leadni a weboldal honlapján keresztül lehet a nap 24 órájában. A megrendelést akkor tekintjük befejezettnek, ha a fizetés megtörtént. Telefonon vagy e-mailen rendelést felvenni nem tudunk, egyéb információkra a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeken munkatársunk miden esetben segítséget nyújt hétfőtől-péntekig 10-18 óráig!


Rendelés menete: 


- A megfelelő paraméterek kiválasztását követően, a megvásárolni kívánt ágyvégeket helyezze a kosárba! A kosár tartalmát mind a lap jobb oldalán, mind a kosarába belépve ellenőrizheti.
- Kosarában a "Mennyiség" föl/le gombra kattintva változtathatja a mennyiségeket, vagy akár ágyvégeket is törölheti a „Tétel törlése” feliratra kattintva. A mennyiség megadását vagy a törlését követően kosara tartalma automatikusan frissül.
- Amennyiben nem szeretne más ágyvéget, a "Rendelés feladása" gombra kattintva haladhat tovább.
- Szállítási és fizetési mód kiválasztása: A csomagkiszállítás költsége automatikusan hozzáadódik a rendelés végösszegéhez, amit cégünk bankszámlaszámára a rendelés véglegesítésekor előre kell kiegyenlíteni.
- A „fizetési és szállítási adatok megadása" menüpontban Önnek lehetősége nyílik a postázási címét átírni, módosítani, illetve a megrendelés „hozzászólások" ablakban közleményt feltüntetni.
- Ha minden adat, beállítás megfelelő, a „Rendelés feladása" gomb megnyomásával a rendszer rögzíti az összeállított megrendelést. 
- Weboldalon leadott megrendelésekről rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a Vásárló regisztrált e-mail címére a megrendelést követő 15 percen belül, melyben értesítjük hogy rendszerünk befogadta-e rendelési igényét. Amennyiben ezt a visszaigazolást technikai okokból 1 órán belül nem kapja meg, kérjük jelezze felénk, hogy ismételten visszaigazolhassuk a megrendelést legkésőbb a megrendelést követő 24 órán belül!
- Ezt követően a rendelést ellenőrizzük, feldolgozzuk, majd feldolgozás után küldünk egy fizetéssel kapcsolatos információs e-mailt. A megrendelést akkor tekintjük befejezettnek, ha a fizetés megtörtént, ezt követően kerül elkészítésre az ágyvég. 
- A fizetés kizárólag banki átutalással történhet. A fizetést akkor tekintjük teljesültnek, amikor a megrendelt ágyvég ellenértéke a megadott bankszámlaszámra megérkezett.
- Amint a fizetés megtörtént, és a rendelést megerősítő visszajelzés megérkezik, a Vásárló és a honlap üzemeltetője, között adás-vételi szerződés jön létre, ami írásban kötött szerződésnek minősül. A szerződés magyar nyelvű, továbbá azt az e-mail útján megküldött kérésre elektronikus úton ismételten megküldjük a megerősítő visszajelzésekor létrejött tartalommal.


6. Szállítás


Amikor az ágyvég kiszállításra kész, e-mailben értesítjük a Vásárlót. Az ágyvég megérkezése az ezt követő munkanapokon 8-20 óra között, vagy a megrendeléskor esetlegesen megadott időintervallum alapján várható. 


A kubilo.hu ágyvégeinek szállítását országosan és nemzetközileg is a GLS Hungary futárszolgálat végzi.

A normál belföldi szállítási idő leadástól számított 1-3 munkanap. Amennyiben ettől eltérő feltétellel tudjuk csak teljesíteni a rendelést, arról a rendelést visszaigazoló e-mailben tájékoztatjuk a Vásárlót. 

A kiszállítás előtti napon a futárszolgálat e-mailben és sms-ben értesíti a Vevőt a kiszállítás idejéről. Ha ennek ellenére nem sikerül a kiszállítás, 1 újbóli alkalommal megkísérli az ágyvég átadását. Az esetleges szállítási késedelemért a VINOTÉKA Kft-t kártérítési kötelezettség nem terheli.


A Vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni. Ezt az átvételi elismervényt aláírásával elismeri.

Belföldi szállítási díj: 3000 Ft, mely rendeléskor automatikusan hozzáadódik a végösszeghez.
 


7. Szállítástól való elállás


Ha a weboldal a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott ágyvég nem áll rendelkezésére, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A weboldal nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a jelen feltételek elfogadásával (illetve a rendeléssel) nyilatkozik arról, hogy nagykorú.


8. Megrendelés teljesítése


Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!
A teljesítési idő várhatóan a rendeléstől számított 1 - 2 hét, kivétel a nyári szabadságok, leállások és a karácsonyi, év végi időszakok, amikor az említett időpontok változhatnak. A fenti határidő rajtunk kívül álló okból történő meghosszabbodásáért - külső beszállító vagy gyártó cég késedelmes szállítása - felelősséget nem tudunk vállalni. Társaságunk arra vállal kötelezettséget hogy a szállítási határidő meghosszabbodásáról haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt aki ennek ismeretében élhet elállási jogával. 
A képeken látható színek és a valós színárnyalatok esetleges eltérésére felelősséget nem tudunk vállalni, de írásban rögzített feltételek mellett kérésre anyagmintát küldünk ki a Megrendelő részére a választott maximum 3 féle anyagból.


9. Megrendelés módosítása, törlése


A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a vásárló felé azonnal értesítést küld az eladó weboldal szoftvere a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés egy automatikus üzenet, nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek! Csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta.
 

Amennyiben a vásárlóhoz ez 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek.


A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában, e-mailben kerülhet sor.
Kapcsolat: kubiloinfo@gmail.com


10. Áraink


A feltüntetett eladási áraink minden esetben forintban értendő, bruttó fogyasztói árak, azaz tartalmazzák az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t).

Az Eladó fenntartja magának az árváltoztatás jogát, azonban mindig a megrendelés pillanatában feltüntetett árak vannak érvényben. Előbbiek alól kivételt képeznek azon esetek, amikor a megrendelt ágyvég bármely okból történő (pl.: a partner cégtől csak magasabb áron lehetséges az anyagbeszerzés). Eladó általi utánrendelése válik szükségessé és a megrendelt ágyvég anyagbeszerzése már csak magasabb áron lehetséges, illetve a megrendelt ágyvég már nem rendelhető (megszűnt a gyártó, kivonták a szükséges anyagot a forgalomból), avagy technikai okból az ágyvég mellett „0.-Ft” szerepel, ezen esetben Eladó haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt.

Weboldal és üzemeltetője nem tud felelősséget vállalni az egyes ágyvégek anyagbeszerzésével kapcsolatos, partner cégek általi azon áremelésekkel kapcsolatosan, melyek a fenti esetre vonatkoznak. Amennyiben a Vevő weboldalon olyan ágyvéget kíván megrendelni, melyet kifejezetten a Vevő kérésére szükséges berendelnünk adott mennyiségben és/vagy méretben, úgy a Vevő köteles a megrendelés teljes összegét előre megfizetni átutalással. 


A megrendelés végösszege már a szállítási díjat, a csomagolási költségeket is tartalmazza, így a Vevőnek a megrendelés végösszegét kell kiegyenlítenie.


11. Fizetési feltételek


Weboldalon kizárólag banki átutalással történő fizetésre van lehetőség. 
A fizetést akkor tekintjük teljesültnek, amikor a megrendelt ágyvég ellenértéke számlánkra megérkezik. Megkérjük, hogy a vásárlási összeget a rendelést megerősítő visszajelzést követő 4 munkanapon belül utalja el részünkre! A visszaigazolásban található megrendelés azonosító szám, melyet a banki átutalás közlemény rovatában szükséges beírni!


Utaláshoz használható bankszámlaszám: 1030 0002 2034 2348 0000 3285


12. Csere és visszaküldés


Csere:


Tudjuk, hogy a megfelelő szín vagy méret kiválasztása nem mindig egyszerű feladat, különösen internetes vásárlás esetén. Ezért méret vagy színprobléma esetén szívesen kicseréljük a még nem használt Kubilo ágyvéget egy másikra, a vásárlástól számított 14 napon belül.


Ha a kívánt modell nem elérhető (nincs készleten, kifutott modell stb.) választhat másik ágyvéget, vagy visszaküldheti az ágyvéget az alábbiakban leírtak szerint.


A vásárlástól számított 14 napon belül jelezze csere iránti szándékát! Küldjön nekünk egy e-mailt az kubiloinfo@gmail.com címre, megnevezve benne azt az ágyvéget, amit vissza szeretne juttatni. A levélben kérjük adja meg a rendelés számát és küldjön egy fényképet a visszacserélni kívánt ágyvégről is, hogy előzetesen is ellenőrizhessük a visszaadni kívánt ágyvég állapotát.


A cserélni kívánt ágyvégett kérjük tegye vissza az eredeti csomagolásba! Ezt követően a választott új ágyvéget a futár kiszállítja és egyúttal elhozza a cserélendő ágyvéget
 

Mielőtt a futár kicserélné az ágyvéget, a cserélni kívánt ágyvéget megvizsgálja, és ha az valóban új állapotban van - sérülésmentes, hiánytalan, tiszta, használat nyomait nem mutatja - átadásra kerül a választott másik ágyvég. A cseréhez a számlára mindenképp szükség van. A futár oda-vissza költségét a Vevőt terheli.
Árkülönbözet esetén lehetőség van ráfizetésre, illetve visszafizetésre.


Visszaküldés:

A csomagot futárszolgálattal tudja visszaküldeni, a szolgáltatás díja ez esetben a Vevőt terheli (Lásd: fentebb a csere menüpontban). A számlát kérjük helyezze az ágyvég csomagolásába, annak hiányában nem tudjuk visszavenni az ágyvéget!


A beérkezett csomagot megvizsgáljuk, ha az ágyvég valóban nem lett használva, hiánytalan és nem sérült, az ágyvég vételárát 10 munkanapon belül  visszautaljuk a megadott bankszámlaszámra.


13. Elállási jog


A Megrendelő az ágyvég átvételétől számított tizennégy napon belül a kifogástalan állapotban lévő ágyvég egyidejű visszaküldésével indokolás nélkül elállhat. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozat határidőben történő elküldése.


Az ágyvéget csak eredeti, hiánytalan mennyiségi és minőségi állapotában vesszük vissza. Az ágyvég állapotát a csomag kibontásakor rögzítjük.


A Megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az ágyvéget átvette. A weboldal köteles a Megrendelő által az ágyvéggel kapcsolatosan megfizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. Az ágyvég árát postai úton, csekk formájában, vagy a megadott bankszámlaszámra utalással térítjük vissza.


A Megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az ágyvég visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket (különösen, de nem kizárólagosan szállítási díj, postai csekk-díja). Utánvéttel visszaküldött csomagot a weboldal nem vesz át. A Megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli. A weboldal elállás esetén követelheti az ágyvég nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Ha az elállási jog alapján visszaszállított ágyvég nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett.


Amennyiben az ágyvégről a felbontás során a kézbesítést végző személy (postai kézbesítő, futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az ágyvég átvételét megelőzően keletkezett, az ágyvég visszavételét, az értékesítés törlését azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!


Tájékoztatjuk tisztelt Vásárlóinkat, hogy a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet 29. § (1) bek. c.) pontja értelmében amennyiben a weboldalon olyan nem előre készített ágyvéget kíván megrendelni, amelyet kifejezetten a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan ágyvég esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak (pl.: előre készített ágyvég méretezéstől eltérő paraméterek megadása alapján) nem gyakorolhatja az elállás jogát, tekintettel arra, hogy a megrendelt ágyvég elkészítése a fogyasztó személyéhez kötött. 


Kérjük, elállási szándékát ezzel a nyilatkozattal jelezze felénk: Elállási Nyilatkozat


Az ágyvég a következő címre küldhető vissza:
1114 Budapest, Szabolcska Mihály utca 9. 1. em. 4.


Amennyiben a rendelkezések a jogszabállyal ellentétesek lennének, úgy a jogszabály kötelezően alkalmazandó szövege az irányadó.


14. Garancia és Szavatosság


A Kubilo.hu kizárólag kiváló minőségű ágyvégeket készít. Természetesen a legjobb minőségű ágyvégeknél is előfordulhat probléma. Minden ilyen esetben gyorsan és szakszerűen járunk el, a hatályos jogszabályoknak megfelelően, melyről alább tájékozódhat.


A probléma jellegét tekintve alapvetően két féle lehet: 


Javítható hiba: Ebben az esetben az ágyvéget a helyszínen vagy szakműhelyünkben a lehető legrövidebb idő alatt megjavítjuk. A javított ágyvéget saját költségünkön visszajuttatjuk a vásárlóhoz. 


Nem javítható hiba: Ebben az esetben a hibás ágyvéget vagy kicseréljük, vagy a vételárat visszafizetjük. Vásárlóink dönthetik el, hogy melyik megoldás kedvezőbb számukra. A csere minden esetben azonos méretre és típusra vonatkozik. Kivételt képez ez alól minden olyan eset, amikor nem tudjuk biztosítani az azonos modell cseréjét (pl.: kifutó modellek). 
 

A nem egyértelműen eldönthető, vagy vitás esetekben, amennyiben a vásárló nem ért egyet álláspontunkkal a vásárló kérheti a készítőt hogy az a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségtől szakvéleményt kérjen. A vásárlást követő első 6 hónapban az eladó vizsgáltatja be az ágyvéget, ezt követően a vásárló vizsgáltathatja be. A további ügyintézést és azt, hogy kit terhel az eljárás költsége, a szakvélemény megállapítása határozza meg. 
 

A Kubilo.hu weboldal az általa készített valamennyi ágyvégre 1 év jótállást vállal.  A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Az ágyvégekre vonatkozó hatályos reklamációs jogszabály a következő:
 

19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól
 

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény 66. § (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § s) és w) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 12. § a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró közigazgatási és igazságügyi miniszterrel egyetértésben a következőket rendelem el: 
 

1. § (1) E rendeletben foglaltakat kell alkalmazni, ha a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén az eladott ingó dolog hibája miatt a fogyasztó a Polgári Törvénykönyv szerinti kellékszavatossági vagy ágyvég szavatossági igényt (a továbbiakban: szavatossági igény) vagy jogszabály alapján őt megillető jótállási igényt (a továbbiakban: jótállási igény) érvényesít. 
(2) E rendelet vállalkozásra vonatkozó szabályait a Polgári Törvénykönyv szerinti ágyvég szavatossági igény érvényesítése esetén a dolog készítőjére is megfelelően alkalmazni kell. 

 

2. § Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben a felek megállapodása e rendelet rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára nem térhet el. A fogyasztó hátrányára eltérő szerződési kikötés helyébe e rendelet rendelkezései lépnek. 
 

3. § (1) Szavatossági igénye érvényesítésekor a szerződés megkötését a fogyasztónak kell bizonyítania. Ha a vállalkozás a szerződés megkötését vitatja, köteles felhívni a fogyasztó figyelmét a panasztétel lehetőségére és a panasz intézésének - a fogyasztóvédelemről szóló törvényben foglaltakkal összhangban álló - módjára. (2) A szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja. 
 

4. § (1) A vállalkozás a fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti 
a) a fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez, 
b) a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát, 
c) a szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját, 
d) a hiba bejelentésének időpontját, 
e) a hiba leírását, 
f) szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá 
g) az (5) bekezdés szerinti eset kivételével a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát. 
(2) Ha a vállalkozás szavatossági vagy jótállási kötelezettségének a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogtól eltérő módon tesz eleget, ennek indokát a jegyzőkönyvben meg kell adni. 
(3) A jegyzőkönyvnek tájékoztatást kell tartalmaznia arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti. Bővebb információk az Európai Bizottság által üzemeltetett Online vitarendezési fórumról, melyet azoknak a fogyasztóknak hozta létre, akik panasszal kívánnak élni az általuk online vásárolt ágyvégekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban itt találhatóak, vagy érdeklődni lehet az onlinevita@bkik.hu e-mail címen.
(4) A jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani. 
(5) Ha a vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról - az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is - öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót. (6) A vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényéről felvett jegyzőkönyvet az annak felvételétől számított három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóság kérésére bemutatni. 
(7) A szavatossági vagy jótállási igény bejelentése nem minősül a fogyasztóvédelemről szóló törvény szerinti panasznak. 

 

5. § A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. 
 

6. § (1) Kijavításra vagy - a 4. § (5) bekezdése szerinti esetben - a szavatossági vagy jótállási igény teljesíthetőségének vizsgálata érdekében az ingó dolgot elismervény ellenében kell átvenni, amelyen fel kell tüntetni a) a fogyasztó nevét és címét, b) a dolog azonosításához szükséges adatokat, c) a dolog átvételének időpontját, továbbá d) azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított dolgot átveheti. (2) Az (1) bekezdésben előírtak a szavatossági vagy jótállási igényről felvett jegyzőkönyvben is teljesíthetők. 
 

7. § (1) Ha a fogyasztó kijavítás iránti jótállási igényét közvetlenül a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál kívánja érvényesíteni, a javítószolgálat köteles a vállalkozást haladéktalanul értesíteni a jótállási igény bejelentéséről. (2) A javítószolgálat a kijavítást az 5. §-ban előírtak betartásával köteles elvégezni. (3) A javítószolgálat a kijavítás iránti jótállási igény intézésekor a 6. § (1) bekezdésében foglaltak megfelelő alkalmazásával köteles eljárni. 
 

8. § (1) A 4-6. §-ban, valamint a 7. § (2) és (3) bekezdésében foglalt rendelkezések megsértése esetén a fogyasztóvédelmi hatóság jár el a fogyasztóvédelemről szóló törvényben meghatározott szabályok szerint. (2) Az (1) bekezdésben megjelölt rendelkezések a fogyasztóvédelemről szóló törvény alkalmazásában fogyasztóvédelmi rendelkezések. 
 

A meghibásodott árut kérjük, tiszta állapotban, a hiba első jelekor juttassa vissza telephelyünkre. Koszos ágyvég leadása esetén (higiéniai okok miatt) garanciális kifogásával Weboldal érdemben nem tud foglalkozni, a fent leírt állapotban visszahozott ágyvéget a weboldal és a weboldal üzemeltetője nem tudja javításra átvenni. Garancia/szavatossági igény az alábbi esetekben nem érvényesíthető: 


- Számla hiányában 
- Garanciális időn túl bejelentett igény
- Szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést a vállalkozás, vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)
- Rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
- Helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,
- Természetes elhasználódás miatt
- Természetes, nedvesség hatására történő színengedés vagy színkopás
- Külső fizikai behatás  
- Beázás (kivéve, ha az ágyvég vízálló) 
- Olyan ágyvégekre, melyeken nem látszik a tisztítási útmutatóban feltüntetett ápolás minimális jele.


Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a fogyasztó elsősorban választása szerint, kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a vállalkozásnak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a fogyasztónak okozott érdeksérelmet. 


A jótállás nem érinti a fogyasztó jogszabályból eredő - így különösen kellék- és ágyvég szavatossági, illetve kártérítési - jogainak érvényesítését. 
 

Fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti. 
 

A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. Jótállási jegy fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetőek. 
 

A fogyasztó jótállási igényét a vállalkozásnál érvényesítheti. 


Fogyasztó az alábbi javítószolgálatnál (szerviznél) közvetlenül is érvényesítheti kijavítási igényét. Kérjük ez esetben töltse ki a Jótállási igény érvényesítése űrlapot.


15. Tulajdonjoggal kapcsolatos rendelkezések


A leszállított áru a vételár teljes kifizetéséig a weboldal tulajdonában marad. A www.kubilo.hu weboldal Horváth Zsuzsanna Bianka tulajdonát képezi, az ott található egyedi megoldások szerzői jogi védelem alatt állnak.


16. Felelősség korlátozása


A weboldal böngészéshez, illetve a megrendelés teljesítéséhez szükséges, a webfelülettel kapcsolatos szolgáltatásait úgy nyújtja, ahogyan azok az adott pillanatban elérhetőek, találhatóak.


A weboldalon történő vásárlás, illetve a weboldal adatainak böngészése feltételezi a vásárló megfelelő szintű ismeretét az internet használatára vonatkozóan. A vásárlót terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége. A weboldal kizárja felelősségét többek között, de nem kizárólagosan 1) a hálózatban fellépő esetleges hibák miatt, 2) a kommunikációs vonalban történő meghibásodást érintően, 3) a vásárló érdekkörében felmerülő okok miatt.


Az ágyvégek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt!


18. Egyéb rendelkezések


Amennyiben jelen feltételek bármely pontja érvénytelen, hatálytalan, vagy azzá válna, úgy az a többi feltétel érvényét, hatályát, végrehajthatóságát nem érinti. Kubilo.hu weboldal fenntartja a jogot a feltételek törlésére, módosítására, cseréjére. Kérjük ezért a vásárlás előtt a feltételek alapos áttanulmányozását. A jelen általános szerződési feltételek között nem szabályozott kérdések tekintetében a magyar jog szabályai az irányadóak. A hatáskörrel rendelkező magyar bíróságok kizárólagosan illetékesek a jelen weboldallal kapcsolatos vitás kérdések eldöntésére. A weboldal, illetve jelen feltételek közötti ellentmondás esetén a jelen feltételek irányadóak. Amennyiben a rendelkezések a jogszabállyal ellentétesek lennének, úgy a jogszabály kötelezően alkalmazandó szövege az irányadó.


Kubilo.hu weboldal a vitás kérdések minden esetben békés úton történő rendezésére törekszik, ezt tekintjük elsődlegesnek. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy az esetleges vitás kérdések rendezésére szerződő felek értékhatártól függően alávetik magukat a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Törvényszék kizárólagos illetékességének.
 

A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben különösen a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. tv., valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.


Elérhetőségeink:


Elállás/felmondás esetén az ágyvég átadható vagy visszaküldhető székhelyünkre.


A rendelkezésre bocsátott személyes adatok kezelésének kizárólagos célja az ügyfélszolgálat vezetése, valamint az Vevő információval történő ellátása a www.kubilo.hu weboldalon forgalmazott ágytámláiról. Horváth Zsuzsanna Bianka E.V. mint adatkezelő, kötelezettséget vállal arra, hogy biztosítja a hozzáférés, a helyesbítés, a törlés és tiltakozás jogának gyakorlását.


E-mail címe megadásával Ön kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy elektronikus úton kereskedelmi tájékoztató anyagokat kapjon, a fent említett ágyvégekről.
 

Tájékoztatjuk, hogy adatainak kezelése során tapasztalt jogsértés esetén az 1992. évi LXIII. törvény  16/A és 17.§-ai, valamint az 1959. évi IV. törvény 84. § (1) bekezdése alapján élhet jogorvoslattal.
 

Adatvédelmi tájékoztatónkat a www.kubilo.hu/adatvedelmi-tajekoztato oldalon tekintheti meg.


A honlap fenntartója:
                                         

Szolgáltató neve:
Horváth Zsuzsanna Bianka egyéni vállalkozó

Szolgáltató címe, székhelye:
1114 Budapest, Szabolcska Mihály utca 9. 1/4

Szolgáltató elérhetősége:
kubiloinfo@gmail.com

Nyilvántartásba vevő hatóság:
Belügyminisztérium
Nyilvántartások Vezetéséért Felelős Helyettes Államtitkár
Okmányfelügyeleti Főosztály

Adószám:
Nyilvántartási szám: 53571797
Adószám: 69709331-1-43

Tárhely szolgáltató adatai:
WIX wix.com


Érvényesség:
2019. december 01. napjától visszavonásig.

 

 


 

bottom of page