top of page

Ágytámlák a vásznon

Frissítve: 2018. aug. 30.


Ágytámlák a vásznon img

Minden filmnek és sorozatnak meg van a saját idejéhez és történetéhez köthető jellegzetes tárgyi világa. Egyes bútorok vagy szobák azonnal beugorhatnak a filmből, egy jelenet vagy a különleges tárgy miatt, vagy mert elégszer láttuk hozzá a filmet.

Különleges válogatásunkban ismert, és kevésbé ismert filmek közül csemegéztük ki azokat az ágytámlákat, amik általában csak egy rövid ágyjelenet erejéig, de meghatározó elemként tűnnek fel a színen.


Következzen az ágytámlák krémje, az ágyjelenetek sztár hátterei: 1. Ha ismerjük a How I met your mother c. sorozatot biztos bevillan a sokat szerepeltetett türkiz színű ágytámla, Lily és Marshall szobájában, ami jó néhány komikus jelenethez adta a hátteret. :)

fa ágytámla sorozatból img
How I met your mother (Így jártam anyátokkal) c. sorozat ágytámlája

Ó és erre emlékszik valaki? Oké, a sorozatra nyilván igen. :) Az amerikai sorozatok nagy sztárjai voltak egy időben, ezek a koptatott hatású fa ágytámlák, nem csoda, mutatósak és időtállók!

fa ágyvég a jóbarátokból img
Friends (Jóbarátok) c. sorozat koptatott fa ágyvége

2. Íme egy klasszikus vígjáték 1963-ból, a Move Over, Darling, Doris Day, James Garner és Polly Bergen alakításában. A filmnek félrelépésekkel tarkított szerelmi története lévén, főszereplői a hálószobák. Az előkelő főúri kényelem és esztétika tökéletes találkozása, a mintás bársonyos tapintású ágytámla, ami olyannyira emlékezetes darabja lett a filmnek, hogy még a film plakátjára is rákerekítették.

rokokó ágyvég img
Move Over, Darling c. film pazar ágytámlája

A finom, puha kárpitanyagok és a sok impozáns gomb alkalmazása az ágyvégeken ma is reneszánszát éli. A 2015-ös Mortdecai c. filmben, egy szintén nagy műgonddal készített, hasonlóan igényes darab tűnik fel a nagyvilági műkereskedő hálószobájában.

egyedi tervezésű ágytámla img
A született gentlamen, Charles Mortdecai, a Mortdecai c. filmben, Johnny Depp főszereplésével, háttérben egy egyedi tervezésű ágytámlával

3. És van amikor nem a szerelem van a középpontban. Az Intern c. film menő netes divatcég főnökasszonyának és férjének hálószobája, sallangmentes és egyszerre barátságos, egy letisztult, egyszínű ágytámlával megspékelve remek összeállítás. Egy ilyen hálószobában tényleg könnyen ki lehet pihenni a munka fáradalmait.


szolid bézs fejvég img
The Intern (A kezdő) c. filmben, Jules és Matt hálószobája

A The Affair című nagyszabású sorozatban váratlan élethelyzetek, kapcsolatok, viszonyok és nehéz döntések összetett dinamikája adja a sorozat alapját. Ennek köszönhetően a hálószobákban is elidőzünk egy darabig, a párbeszédeket hallgatva, szemünk okvetlenül is megakad a berendezéseken, pláne ha olyan gyönyörű darabbal találkozik, mint ez itt:

kárpitozott ágyvég img
The Affair (A viszony) c. sorozat, Helen és Noah hálószobája

4. Hogy kerül a csizma az asztalra? Két macsó egy ágyban - a gyémántrabló és az FBI ügynök - ezt melyik jelenetben tudták összehozni? Mindenesetre ebben a jelenetben, ez az egyszerre szembeszökő és letisztult, férfias karakterű ágyvég egyszerűen tökéletes választás volt. :)

filmes ágytámla img
After the Sunset (Az utolsó gyémántrablás) c. film egyik legszórakoztatóbb jelenete

Maradva az egyszerű szoba, de nem hétköznapi ágytámla vonalánál azt hiszem a Tallulah c. film ágyvége is megérdemli, hogy említésre kerüljön. A film látványvilágát tekintve kiugró ez az izgalmas és ízléses törtfehér fejvég, akárki is tervezte szép munka volt!

ágyvég sorozatból img
Jelenet a Tallulah c. filmből. Egy ágyban az anyóssal - ahhoz képest elég jó a hangulat! :)

5. Legyen szó egy egyszerű fa ágytámláról, ami a falvédő funkciónak teljesen megfelel,

falvédő filmből img
Jelenet a Dans Paris (Párizsan) c. filmből

vagy egy extra puha és nagy ágyvégről, aminél az egész család elfér,

nagy méretű ágytámla img
Részlet a Force Majeure (Lavina) c. filmből

vagy egy olyan különleges ágyvégről, ami teljes mértékben passzol a hálószobánkba és tükrözi a személyiségünket.

egyedi ágytámla design img
A Brown család hálószobája, a kultikusnak számító angol mesekönyv sorozat filmes változatából, a Peddington c. filmből

Bármit is tervezünk, vagy nem tervezünk a hálószobánkba, érdemes ezt a teret életmódunknak megfelelően kialakítani. Magunk és mások számára olyan kellemessé és vonzóvá tenni, amennyire csak lehet, elvégre mégiscsak életünk harmadát töltjük el itt.

コメント


bottom of page